Het is al sinds een aantal jaar dat de elektrische luizenkam bezig is met een opmars in de Nederlandse huishoudens. De ervaringen met de elektrische luizenkammen zijn louter positief. Wellicht heeft dat ondere andere als reden dat men over het algemeen de hoofdluis al zeer irritant ervaart of je er nu zelf last van hebt of dat je kinderen ze hebben.

Hoofdluizen blijven onnodige beestjes in de natuur en de elektrische luizenkam is daar een prima oplossing voor.

De elektrische luizenkam is zoals de naam al doet vermoeden elektrisch aangedreven en zorgt er letterlijk voor dat de hoofdluis wordt geĆ«lektrocuteerd zonder dat je daar zelf last van hebt. Je voelt bij een elektrische luizenkam geen pijnscheuten omdat de elektriciteit in zo’n kam geheel niet gevaarlijk is. Het enige wat er dood gaat aan de elektrische luizenkam is de hoofdluis zelf en als je een goede luizenkam gebruikt maak je er ook de eitjes van de hoofdluis mee onschadelijk.

Nu zul je denken, ik kan ook een shampoo gebruiken om hoofdluizen te verdrijven? Dat is ook altijd een mogelijkheid maar deze methode is aanzienlijk minder effectief dan het gebruik van een elektrische luizenkam. Daarnaast wordt het gebruik van luizenshampoo vaak niet erg prettig gevonden door kinderen omdat hij vaak niet zo lekker ruikt en je moet dan toch ook redelijk vaak een behandeling met luizenshampoo ondergaan.

Het gebruik van een elektrische luizenkam is gewoon wat drastischer maar veel effectiever. Het is net alsof je je haar kamt maar dan kam je niet zoals met een gewone luizenkam de luizen eruit maar dood je alles wat er nog op je hoofd leeft. En dat is toch precies de bedoeling als je zo snel mogelijk van die hoofdluizen af wil.

Er zijn niet zo heel veel op de markt. Er zijn een aan elektrische luizenkammen die we aanraden:

  1. Caremaxx luizenkam
  2. Robi Comb Pro
  3. Medisana luizenkam