Een week lang elke dag ongeveer een kwartier het haar kammen, dat is bij personen die het meegemaakt hebben één van de delen van behandeling als er hoofdluis is geconstateerd (tenzij je natuurlijk een elektronische luizenkam gebruikt, dan kun je hoofdluis al veel sneller bestrijden). Deze martelgang voor ouders en kinderen lijkt wel ten einde, nu MardiCare de ‘LouseBuster’ op de Nederlandse markt heeft gebracht.

MardiCare is het bedrijf van Marlies Karel en zij brengt een compleet nieuwe methode om hoofdluis effectief te bestrijden. Dat kan nu met de LouseBuster, die in de Verenigde staten is ontwikkeld op de Utah University.

Het apparaat is door firma Larada Sciences geproduceerd en men claimt dat de bekende methoden met luizenkammen en luizenshampoo kan worden vergeten. De Lousebuster is volgens de testen van de fabrikant bijzonder effectief gebleken. Bij een behandeling wordt 80% van luizen en 99.2% van de neten gedood. De Lousebuster voelt koeler dan een föhn, maar met verwarmde lucht onder hoge druk wordt met hoofdluis en neten afgerekend.

Het idee achter de behandeling is dat hoofdluizen en neten, die grotendeels uit vocht bestaan, worden uitgedroogd tijdens de behandeling en zo worden gedood. Je kunt de behandeling niet zomaar vergelijken met een haarföhn want daarmee verbrand je alleen maar je eigen hoofdhuid.

Omdat de Mardi Care een vrij duur apparaat is, kun je deze behandeling ondergaan bij de luizenkliniek. Wil je iets minder geld uitgeven aan een luizenbehandeling dan kun je in principe ook goed uit met de welbekende elektronische luizenkam die ook al zeer effectief is gebleken.

Meer informatie over de Lousebuster op: http://www.mardicare.nl